7.12.07

Les addiccions mai han estat bones...

Actualment faig una assignatura de la universitat a través d'internet (anomenada d'intercampus) que tracta sobre l'activitat física on debatim a través d'activitats les diverses costums que tenim la població: sedentarietat, activitat física nul·la, mals hàbits alimenticis,... una llarga llista que fan que tinguem un risc cada cop més elevat de malalties com ara les enfermetats cardiovasculars, la diabetes, l'obesitat, el maleït cancer,...

Així doncs, avui em dedicaré a parlar de les conseqüències del tabaquisme i d'algunes coses que molts de valtres desconeixeu per desgràcia.

Quines substàncies conté una cigarreta?

S'han identificat unes 4.000 substàncies diferents dins d'una cigarreta dels quals unes 60 són cancerígenes. Els principals components són:

  • la nicotina una droga additiva que incrementa els nivells de colesterol al cos, com també la pressió sanguínea i el ritme cardíac. També s'usa com un insecticida.
  • el monòxid de carboni és un gas que es substituït com a oxigen al cos fent els pulmons menys eficients. És el gas tòxic que surt pels tubs d'escapament dels cotxes.
  • el quitrà que causa càncer i pot danyar els pulmons.

tot i que no s'han de deixar de banda altres components com ara:

  • el butà: un líquid dels encenedors
  • l'etanol: s'usa com anticongelant
  • l'àcid cianhídric: s'usa per execucions a les càmares per executar.
  • el "formaldehído": un conservant pels cossos morts, fusta i teixits.


Ja no escriuré més... un altre dia continuaré amb l'informació que tinc.
Espero que us faci pensar (el meu únic objectiu és fer-vos raonar, no vui fer-vos sentir malament perquè sé que és una addicció com una altra!)
Besitos


2 comentaris:

Anònim ha dit...

"Ja no escriuré més... un altre dia continuaré amb l'informació que tinc." NO CAL DONA!!! DIXA DIXA! QUE VOLS QUE M'AGAFI UN YUYU O QUE? JEJEJEJE.

Laia ha dit...

jajajaja
No dona, que després me quedo sense parella de ball...
jijijiji
Així que t'ho has llegit?¿ Si ho has fet te felicito perquè poca gent fumadora vol saber d'això.
HASTA LUEGO COCORDILA!!!